Hieronta ja faskiakäsittelyt

Palveluvalikoimaani kuuluvat myös kehoa huoltavat hoidot! Rentouttava hieronta tai tehokas faskiakäsittely ovat oiva vastapaino esimerkiksi harjoittelusta palautumiseen. Toisinaan kehon epätasapainotilat ovat hyvinkin sitkeitä ja hyvästä harjoittelusta sekä aktiivisesta kehonhuollosta huolimatta omat keinot eivät aina tunnu riittävän. Esimerkiksi leikkausarpi saattaa kiristää vielä vuosienkin jälkeen niin, että se haittaa liikkuessa tai aiheuttaa jopa kipuja. Tämän takia valmennuspalveluideni rinnalla kulkevat myös hoidot: kun saamme liikkeen palautettua kudoksiin on oman harjoittelunkin jatkaminen jälleen mielekkäämpää!

Hieronta on kehon pehmytkudoksiin – etenkin lihaksiin – kohdistuvaa hoitoa, jonka tavoitteena on yleinen rentoutuminen ja lihasten huolto. Otteet ja hoidon voimakkuus vaihtelevat asiakkaan tarpeiden mukaan.

Faskiakäsittelyssä hoito kohdistuu kehossamme oleviin lihaskalvoihin, ei niinkään lihaksiin. Faskia eli lihaskalvo on sidekudosta, joka antaa kehollemme hahmon ja lihaksille muodon. Faskian tehtävänä on suojata lihaksia vaurioilta ja välittää mekaanisia voimia kehon osien välillä. Faskiaa voisi parhaiten kuvata vaikkapa Spidermanin asuna, joka ympäröi tiukasti koko kehoa. Jos joku nappaisi Spidermanin hihasta kiinni, lähtisi koko asu venymään hihan suuntaan. Tämä sama ilmiö aiheuttaa kehossamme faskioiden välistä epätasapainoa, jonka tunnemme usein kireytenä, liikkeen kitkana ja hankaluutena päästä tiettyihin asentoihin – kansankielellä jumittaa!

Faskia muodostaa kehossamme monikerroksisen ”verkon”, jonka kerrosten tulisi liukua esteettä toistensa lomassa. Faskiaverkko muuttuu paksummaksi kehossamme niiltä alueilta, joita kuormitamme eniten. Paksuuntunut faskia voi aiheuttaa liikajäykkyyttä ja oireilua kehoomme, estäessään faskiakerrosten vapaan keskinäisen liu´un ja liikkeen.  Faskiakäsittelyssä pyritään palauttamaan faskioiden keksinäinen liuku ja liike. Faskiakäsittelyssä edetään pinnallisesta faskiakerroksesta syviin faskiakerroksiin asti erilaisilla hoitotekniikoilla. Käytettävät tekniikat ja hoidon voimakkuus määräytyvät asiakkaan tilanteen mukaan, eikä faskiakäsittelyn aina tarvitse olla kivuliasta!

Faskiaosaamiseni pohjautuu 108 tuntia kestäneeseen koulutukseen Somatic Centerillä, jossa viimeisin tutkimustieto faskiasta yhdistyi runsaaseen käytännön harjoitteluun. Asiakaspalautteen mukaan hoito-otteeni eroaa monista muista faskiakäsittelyjä tarjoavista edukseen!

Hoitohinnasto:
hieronta ja faskiakäsittelyt

  • Hieronta 45 min 50€
  • Hieronta 60 min 63€
  • Hieronta 90 min 92€
  • Faskiakäsittely 45 min 63€
  • Faskiakäsittely 60 min 75€
  • Faskiakäsittely 90 min 110€

Alv 0%

Hoitohuoneeni sijaitsee pohjois-Helsingissä osoitteessa Arttolantie 1, Helsinki. Ajanvaraus alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostitse meri@kehohaltuun.fi

Hieronnan ja faskiakäsittelyt voit maksaa myös Smartum Hierontaedulla tai EPassi Hyvinvointi-edulla.

Varaa rentouttava hieronta tai tehokas faskiakäsittely tästä!

Ota yhteyttä