Työkyky haltuun

“Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet (TULES) ovat väestössä yleisin kipua aiheuttava ja eniten työstä poissaoloihin johtava sairausryhmä.”

Lähde: www.terveyskirjasto.fi

Yhden sairauspäivän kustannus työnantajalle on noin 300 euroa. Oletko työnantajana miettinyt, mitä palveluita saisit tuolla 300 eurolla tukemaan työntekijäsi terveyttä ja ehkäisemään sairautta?

“Hyvä fyysinen kunto on onnellisuuden ensimmäinen edellytys”, sanoi Joseph Pilates 1900-luvun alussa. Nykypäivänä lausetta voisi laajentaa niin, että “Työntekijöiden hyvä fyysinen kunto on työnantajan onnellisuuden ensimmäinen edellytys.” Jos työnantajana olet sitä mieltä, että yksikin selkä- ja hartiakivuista, päänsäryistä tai muista tuki- ja liikuntaelinten sairauksista johtuva sairauspoissaolo olisi mahdollista hoitaa ennaltaehkäisemällä, ajattelemme samoin! Jos arvelet, että se saattaisi kustannuksiltaan tulla huomattavasti sairaudenhoitoa edullisemmaksi, olet oikeassa.

Olen mielelläni mukana miettimässä niitä keinoja, jotka sopisivat parhaiten juuri teidän yrityksenne luotsaamiseen terveyttä edistäväksi työpaikaksi. Katso alta esimerkkejä palveluistani, ja ota yhteyttä, jos saan olla avuksi!

Esimerkkejä työkyky haltuun-palveluista:

Työpaikkapilates

Viikoittainen pilatestunti työpaikallanne. Harjoitukset antavat konkreettisia keinoja työkyvyn ylläpitoon sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyyn. Työntekijät saavat uuden kehon ja työnantaja uudet, ehommat työntekijät! Kesto 60 min, ryhmäkoko max. 15 hlöä.

"10 harjoituskerran jälkeen tunnet eron, 20 harjoituskerran jälkeen näet eron ja 30 harjoituskerran jälkeen sinulla on uusi vartalo.”

Joseph Pilates

Fysioterapeutin työergonomia-workshop

Mitkä asiat vaikuttavat hyvän työasennon syntyyn ja sen ylläpitämiseen? Kuinka osaat ottaa nämä asiat huomioon työskennellessäsi? Löytyykö omasta kehosta välineitä työhyvinvointiin?

Workshop tarjoaa työkaluja ergonomian parantamiseen ja tietoa oikeaoppisista työskentelyasennoista toiminnallisten harjoitusten avulla. Tavoitteena löytää omasta kehosta työkaluja työhyvinvointiin. Kesto 90 min, ryhmäkoko max. 12 osallistujaa.

Työntekijän palkitseminen

Voucher omavalmentajan / fysioterapeutin palveluihin. Kannusta työntekijäsi hyviin suorituksiin myös tulevaisuudessa ja anna hänelle lahjakortti palveluihini. Lahjakortin hinta ja sisältö ovat neuvoteltavissa. Katso esimerkkejä täältä.

Lähteet:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=suo00026